300 g maslových sušienok (pouzivam Bebe)
100 g roztopeného masla
500 g mascarpone alebo inej nátierkovej pomazánky
300 g kyslej smotany
150 g cukru
250 g gaštanového pyré
3 vajcia
4 PL Baileys
poleva podľa originálneho receptu (ja som ju nerobila, lebo mi už nevošla do tortovej formy.. tak som len navrch nastruhala gaštanové pyre):
250 g gaštanového pyré
180 g kyslej smotany
2 PL Baileys
cukor podľa chuti (ak treba)
čokoláda na dozdobenie
Sušienky si rozmrvíme na jemno,zmiešame s maslom a "uťapkáme" na dno a boky tortovej formy (priemer cca 25cm). Vložíme do chladničky na asi 30 minút, kým cesto nestuhne..
Rúru si predhrejeme na 160 C.
Ručným šľahačom si spolu premiešame všetky ostatné suroviny na hladký krém. Nalejeme na sušienkový základ a pečieme cca 1 až 1 1/4 hodiny.
Rúru vypneme,dvierka jemne pootvoríme a cheesecake v nej necháme ďalšiu hodinu. Keď je vychladnutý, navrstvíme na vrch polevu, ktorú si vytvoríme zmiešaním kyslej smotany, gaštanového pyré a Baileys. Odložíme do chladničky na minimálne 6 hodín. Vrch môžete ozdobiť čokoládou, necháme stuhnúť a potom nám už konečne nič nebráni podávaniu :)).
a tu nájdete originál: http://www.dulce-de-leche-blog.com/2012/11/gastanovy-baileys-cheesecake.html
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára