Cesto
8 vajec
2 kocky gaštanového pyré
Plnka
2 šľahačky v prášku Dr. Oetker
300 ml mlieka
1 kocka gaštanového pyré
rum alebo amaretto
lekvár ríbezľový
Postup
Vyšľaháme 8 žĺtkov a 2 kockami gaštanového pyré šľahačom. Šľaháme kým nevznikne penová zmes. Pri šľahaní bude hmota postupne blednúť. V druhej mise vyšľaháme bielka s troškou soli na hustý sneh. Potom sneh vmiešame do žĺtkovej zmesi, už bez šľahača, iba opatrne vareškou premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a
dáme upiecť do vyhriatej rúry, pečieme 45 min. pri 170 stupňoch.
Plnku si pripravíme tak, že vyšľaháme práškové šľahačkové smotany s
mliekom na ustú šľahačku, potom ju zmiešame s jedným gaštanovým pyré.
Tortový korpus po vychladnutí rozpolíme, pokvapkáme rumom, alebo
amarettom, potrieme obe časti lekvárom. Plnku rozotrieme na spodný plát,
necháme si trochu na povrch a boky torty, spojíme potrieme zvonku a
ozdobíme podľa momentálneho nápadu.
Original link: http://varecha.pravda.sk/recepty/gastanova-torta-bez-muky-a-cukru-fotorecep/18276-recept.html
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára