nedeľa 24. novembra 2013

Šťavnatý čokoládový koláč /ála Sacher/



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
5 vajec
1 hrnček kryštálového cukru (stačí aj 3/4)
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček Granka (stačí aj 3/4 nejakého lacného)
1 hrnček oleja
1 prášok do pečiva.

Na poliatie:
pol hrnčeka uvarenej osladenej kávy Nescafé,

Plnka: malinový džem na potretie.

Poleva: 2,5 dl smotany na šľahanie, 200 g čokolády na varenie (ja používam z Lidlu - Kuverture, je super)

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky dáme rozšľahané vajcia, kryštálový cukor, polohrubú múku, Granko, olej a prášok do pečiva. Zamiešame a vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech. Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňov 35 až 45 minút. Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou, necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie, spolu uvaríme (ale nenecháme vrieť, iba rozpustiť), vylejeme na cesto a roztrieme. Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín..

Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou je výborný.

odkaz na webe: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24078

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára