nedeľa 24. novembra 2013
Koláč s ricottou
Potrebujeme
Cesto:
50 g vlašských orechov
60 g ovsených vločiek
1 lyžica hnedého cukru
1 lyžica sezamu (odporúčam bez)
1 vajce
1/4 lyžičky sódy bikarbóny
1 lyžica mlieka podľa potreby
Plnka:
250 g syra ricotta
1 téglik sladkého bieleho jogurtu
2 vajcia
šťava z 1/2 citróna
1 až 2 lyžičky hnedého cukru
Postup
1. Ovsené vločky a orechy najemno rozmixujeme v mixéri. Pridáme vajce, sezam, cukor a sódu bikarbónu. Všetko dôkladne premiešame. Ak je zmes taká tuhá, že by sa nedala rozotrieť do formy, môžeme pridať trochu mlieka.
2. Cesto rozotrieme na dno tortovej formy a dáme na 10 minút predpiecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme mierne vychladnúť.
3. Kým sa korpus predpeká, vyšľaháme vajcia a vmiešame k nim ricottu s jogurtom. Dochutíme citrónovou šťavou a hnedým cukrom. Zmes natrieme na predpečený korpus, teplotu v rúre znížime na 170 °C a pečieme ďalších 15 až 20 minút. Ricottová plnka musí byť pevná.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Original link: http://zivot.azet.sk/clanok/13886/kolac-s-ricottou.html
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára